fodboldtrøjefredag 2024, fodboldtrøje fredag, øens rådgivningshus, danmarks bedste arbejdspladser

I dag er det Fodboldtrøjefredag – Vi viser fællesfront mod børnekræft

I 2021 mistede vores kollega Neel sin 13 årige søn, Anton, til kræft. Anton var kendt for sin livsglæde og dejlige personlighed. Med sit varme smil og sjove bemærkninger formåede han altid at gøre dagen lysere for sine nærmeste. Selvom hans liv var alt for kort, var det fyldt med kærlighed, glæde og gode minder. Anton efterlader et stort tomrum, og derfor ærer vi hans minde ved at støtte kræftforskning og hjælpe andre, der kæmper mod sygdommen. Det gør vi bl.a. ved at støtte Børnecancerfonden og sprede opmærksomhed omkring børnekræft ved at deltage i Fodboldtrøjefredag.

Børnecancerfonden har i Antons forløb bl.a. hjulpet Anton og hans familie med:

  • RESPECT – et projekt, der muliggjorde besøg af sine klassekammerater på hospitalet.
  • Legat – Hele familien kunne komme med til Houston, da Anton fik behandling der.
  • SuperSnøren – Perler der bidrog til at visualisere og tale om dét Anton gik igennem i behandlingsforløbet.
  • SportscarEvent – Anton fik drømmen om en tur i en fed Ford Mustang opfyldt.
  • CoolCamp – En camp, hvor Anton mødte andre kræftramte børn.
  • SOFUS – Psykologhjælp til familien i sygdomsforløbet samt efter de mistede Anton.
  • FAVN – Sorggruppe.
I er ikke alene. Vi står sammen med jer.

Selvom det kan virke som en simpel handling, kan dét at iføre sig en fodboldtrøje netop i dag, have stor indvirkning på de børn og familier, der kæmper mod kræft. Det viser dem, at de ikke er alene i deres kamp og at andre tænker på dem.

Læs mere om Fodboldtrøjefredag og Kræftens Bekæmpelses forskning på Fodboldtrøjefredags hjemmeside, hvor du også kan støtte det gode formål.

Hvert år rammes ca. 200 børn af kræft. Det er én af de mest uretfærdige sygdomme, der kan ramme både børn og deres familier. Behandlingen er langvarig og sætter livet på pause for både børnene og deres pårørende. Ca. 500-600 børn og unge er hvert år i behandling for kræft. ØENS har i det forløbne år bidraget med mere end 50.000 kr. til forskning i kræft og støtte til dem, der er berørt af sygdommen.