Derfor er advokatbistand en god idé, når du skal skilles

Det er desværre velkendt, at tiden efter sommerferien og juleferien er højsæson for skilsmisser. Det er den tid på året, hvor flest ægtepar opgiver parforholdet og lader sig skille. Men udover, at en skilsmisse ofte er en følelsesmæssig vanskelig periode, kan bruddet også få konsekvenser i kroner og ører – og derfor lyder eksperters anbefaling til, hvordan man kommer økonomisk bedst igennem en skilsmisse, ofte sådan her:

”Få dig en advokat – også selvom du og din partner er gode venner. En advokat kan hjælpe dig igennem de juridiske beslutningsprocesser”

En skilsmissesituation er vanskelig på mange forskellige måder. Følelsesmæssigt, selvfølgelig. Men ikke nok med det, så er der også en masse praktiske ting, der skal overvejes og tages stilling til. Mange kaster sig ud i at udarbejde aftalerne alene. For de fleste er denne proces dog ganske vanskelig – også selvom man har bevaret det gode venskab – og vi oplever, at advokatrådgivning kan være en kærkommen hjælp i et forløb som dette.

Når du og din partner har truffet beslutningen om at blive separeret eller skilt, er der primært tre ting, I skal have afklaret og aftalt. Og som I med fordel kan lade jer rådgive omkring.

Vilkårene for selve separationen/skilsmissen

Første skridt er at ansøge om separation eller skilsmisse. I kan ansøge via borger.dk. I forbindelse med ansøgningen skal I tage stilling til, om I er enige omkring vilkårene for skilsmissen/separationen eller ej. I skal herunder beslutte jer for, hvem der skal overtage den hidtidige fællesbolig, og beslutte om der skal betales ægtefællebidrag.

Er I ikke enige, vil I blive indkaldt til vilkårsforhandling i Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen).

Bodelingen/delingen af fællesboet

Udover ansøgningen om separation eller skilsmisse skal I have foretaget en deling af jeres fællesbo, da jeres formuefællesskab nu vil ophøre. Alt skal deles i to – både aktiver, formue og gæld.

Der er i forbindelse med bodelingen flere vigtige datoer, som I skal have med i jeres overvejelser.

Børnene

Har du og din partner barn/børn, skal I også tage stilling til forældremyndighed. Derudover skal I overveje at lave aftaler omkring samvær, børnenes bopæl og børnebidrag.

En skilsmisse er ofte vanskelig nok i sig selv – både for jer som forældre og for jeres børn. Derfor er det også manges ønske at komme igennem de praktiske beslutninger så gnidningsfrit som muligt. En skilsmisse kan blive en dyr bekostelig affære. En bekymring, man i dette forløb burde være foruden.

Familieret er en spidskompetence blandt ØENS advokater, og vi står klar til at hjælpe jer igennem jeres skilsmisse. Kontakt en af ØENS specialister og hør, hvad vi kan gøre for dig og din familie.

Kontakt en af ØENS specialister

Lisa Lykke-Kielberg, Advokat, ØENS Advokatfirma
Advokatfirma
Lisa Lykke
Advokat, associeret partner