Derfor bør du skrive et testamente

Der findes i dag mange forskellige familiekonstellationer med dine, mine og vores børn. Og derfor kan det nemt føles som en jungle, når du vil forsøge at navigere i spørgsmålene om, hvem der arver hvem, hvornår og hvordan. Der findes selvfølgelig en arvelov, og dén vil afgøre, hvordan din arv engang bliver fordelt, hvis du ikke selv tager stilling og får udarbejdet et testamente. Men hvorfor overhovedet lave et testamente? Er arvelovens regulering ikke tilstrækkelig?

Vi har alle hørt beretninger om, hvordan familier er endt i ulykkelige situationer, fordi der opstod uenighed om en arv. Uvenskaber som disse kan undgås med ét simpelt dokument. Så simpelt er det selvfølgelig ikke, for det kan være ganske svært at forholde sig til, hvad der skal ske efter døden. Selvom det kan være ubehageligt at tænke på, hvad der skal ske efter døden, kan et testamente være en kærkommen hjælp for de efterladte.

Et testamente sikrer at ens vilje sker efter døden

Den bedste måde at sikre sig, at ens vilje bliver fulgt efter døden, er at udarbejde et testamente med hjælp fra en advokat med speciale i testamente. Alle bør overveje at skrive et testamente, men det er særlig nødvendigt i situationer med ugifte samlevende, enlige uden børn, personer med fast ejendom i udlandet, sammenbragte familier, forældre med mindreårige børn og forældre til adopterede børn.

Det kan være meget forvirrende og indviklet at navigere i arvereglerne, og derfor kan det være en god idé at søge råd hos en advokat med overblik over de mange regler og formalia. Et testamente skal nemlig udføres juridisk korrekt, før det kan betragtes som gyldigt. For overblikkets og sikkerhedens skyld kan det altså være en rigtig god idé at alliere sig med en advokat.

Hos ØENS står vi meget gerne til rådighed, hvis du ønsker at oprette et testamente. Vi mener, at testamente er et personligt anliggende – og derfor sætter vi hos ØENS en ære i at møde dig, der hvor du er. Sammen vil vi sikre, at din arv i fremtiden vil blive fordelt efter netop dine ønsker. Har du spørgsmål om arveforskud, ægtepagt, særeje eller brug for hjælp til andre sager i forbindelse med arv og testamente? Så er du meget velkommen til at kontakte Lisa Lykke for en uforpligtende snak.

Kontakt en af ØENS specialister

Lisa Lykke-Kielberg, Advokat, ØENS Advokatfirma
Advokatfirma
Lisa Lykke
Advokat, associeret partner