fbpx

Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

NYHEDER

Sådan er det at være studentermedarbejder i ØENS

31. maj 2017

Ea Feldt er en af ØENS studentermedarbejdere, og til dagligt er hendes opgave at hjælpe ejendomsadministratorerne med deres mange opgaver. Ea er uddannet assistent fra SKAT i København, men hun har efterfølgende valgt at læse videre på Finansbacheloren ved CphBusiness. Vi stillede for nylig Ea syv spørgsmål om, hvordan hun synes det er at arbejde i ØENS, og hvorfor hun mener, det er en god idé at supplere sit studie med et relevant studiejob.
Find Eas svar i interviewet nedenfor. God læselyst.

 

Hvorfor har du valgt at læse en finansbachelor? Hvad er det ved faget, du synes er spændende? Og hvor langt på dit studie er du?

Jeg har valgt at læse Finansbachelor, fordi jeg godt kan lide at kombinere arbejde med tal og beregninger, jura og rådgivning. Min uddannelse tilbyder en praktisk læringsform – og det passer rigtig godt til mig, for jeg sætter pris på hands-on-arbejde. Jeg er lige nu i gang med at afslutte mit fjerde semester.

Hvor længe har du arbejdet som studentermedarbejder i ØENS?

Jeg havde min første arbejdsdag som studentermedarbejder i ØENS i september 2016. Så jeg har snart arbejdet her et år.

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS? Synes du, at du får nok ansvar? I så fald, hvad betyder denne tillid så for dig?

Mine arbejdsopgaver spænder utrolig bredt, med handler alle om at hjælpe ØENS ejendomsadministratorer med de daglige opgaver. Jeg arbejder blandt andet med adkomsterklæringer, efterskifte/debitorskifte, vand- og varmeregnskaber, opkrævninger, administratorbesvarelser, indtastning af data i vores systemer og mange andre praktiske ad hoc-opgaver. Jeg er også referent ved forskellige generalforsamlinger i vores boligforeninger.

Jeg synes, at jeg får rigtig meget ansvar. Her på kontoret arbejder vi ud fra devisen ’frihed under ansvar’ – og det sætter jeg pris på. Jeg får lov til selv at strukturere mine arbejdsdage. Det eneste krav er, at jeg skal arbejde ti timer om ugen, fordelt på to arbejdsdage. Og så skal jeg selvfølgelig nå at løse de opgaver, jeg bliver stillet. Den fleksibilitet, vi som studentermedarbejdere har her, gør det meget nemmere at få studie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Og det betyder meget i forhold til min motivation til at arbejde, og min lyst til at lære og udvikle mig.

Hvordan oplever du ØENS som arbejdsplads? Hvordan er stemningen her på kontoret?

Jeg elsker mit arbejde. Her på kontoret har vi en regel om, at alle skal sige godmorgen og farvel til alle – og det kan jeg godt lide. Det giver en rar og tryg stemning, og det giver en fornemmelse af, at vi alle – på trods af meget forskellige arbejdsopgaver – arbejder sammen, i samme virksomhed. Vi spiser også frokost sammen. Det er rigtig hyggeligt og en god mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af afdelingerne. Mine kollegaer her i ØENS er søde og hjælpsomme – og altid klar til at hjælpe mig, hvis jeg skulle have brug for det.

Er ØENS et sted du kunne forestille dig at arbejde, når du bliver færdiguddannet?

Ja, det er det! Jeg kunne sagtens forestille mig at arbejde her, når jeg er færdig med at studere. Desværre skal jeg snart i praktik i en anden virksomhed, men det kunne være rigtig fedt, at få lov til at vende tilbage hertil, når jeg er færdig med praktikforløbet. Jeg håber på det bedste.

Hvorfor mener du, at det er en god idé at supplere sit studie med et relevant studiejob? Hvad får du som studerende ud af jobbet?

Når man studerer, har man tit en forestilling om hvordan alting hænger sammen. Men den forestilling afspejler bare ikke altid virkeligheden. Derfor er jeg stor tilhænger af, at man som studerende kommer ud i arbejdslivet og prøver tingene af – så man på den måde lærer sig selv og sine kompetencer at kende. Jeg får i mit studiearbejde lov til at omsætte teori til praksis – og på den måde, giver teorien mening for mig.

Hvis du skulle give en medstuderende et godt råd i forbindelse med studierelateret arbejde, hvad ville dit råd så være?

Sig ja til udfordringer. Gør altid dit bedste og tag hver dag, som de kommer. Er du i tvivl om noget, så spørg hellere en gang for meget, end en gang for lidt.

 

Tilmeld nyhedsbrev