Magnus, ejendomsadministrator, ØENS ejendomsadministration

Studentermedarbejder Magnus: “ØENS arbejder ud fra devisen ’frihed under ansvar’ – det sætter jeg pris på”

Inden Magnus B. Holtsø blev Ejendomsadministrator, var han studentermedarbejder i ØENS Ejendomsadministration. Interviewet er lavet i 2021.

Magnus B. Holtsø er en af ØENS studentermedarbejdere, og til dagligt er hans opgave at hjælpe ejendomsadministratorerne med deres mange opgaver. Magnus er i gang med at uddanne sig som Finansøkonom ved Cphbusiness. Vi stillede for nylig Magnus syv spørgsmål om, hvordan han synes det er at arbejde i ØENS, og hvorfor han mener, det er en god idé at supplere sit studie med et relevant studiejob. Find Magnus’ svar i interviewet nedenfor. God læselyst.

Hvorfor har du valgt at læse en finansøkonom? Hvad er det ved faget, du synes er spændende? Og hvor langt på dit studie er du?

Jeg valgte at læse Finansøkonom fordi tal og rådgivning interesserer mig. Praktikken som udgør 3 måneder på 4 semester, var også en faktor, da man får lov at overføre teori til praksis, som passer personligt godt til mig. På nuværende tidspunkt er jeg ved af afslutte 4. semester som består af praktik og en hovedopgave.

Hvor længe har du arbejdet som studentermedarbejder i ØENS?

Jeg havde min første arbejdsdag som studentermedarbejder i ØENS i januar 2022, så jeg har lige rundet et halvt år.

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS? Synes du, at du får nok ansvar? I så fald, hvad betyder denne tillid så for dig?

Mine arbejdsopgaver spænder utrolig bredt, med handler alle om at hjælpe ØENS ejendomsadministratorer med de daglige opgaver. Jeg arbejder blandt andet med adkomsterklæringer, efterskifte/debitorskifte, vand- og varmeregnskaber, opkrævninger, administratorbesvarelser, indtastning af data i vores systemer og mange andre praktiske ad hoc-opgaver. Jeg er også referent ved forskellige generalforsamlinger i vores boligforeninger.

Jeg synes, at jeg får rigtig meget ansvar. Her på kontoret arbejder vi ud fra devisen ’frihed under ansvar’ – og det sætter jeg pris på. Jeg får lov til selv at strukturere mine arbejdsdage. Det eneste krav er, at jeg skal arbejde femten timer om ugen, fordelt på to arbejdsdage. Og så skal jeg selvfølgelig nå at løse de opgaver, jeg bliver stillet. Den fleksibilitet, vi som studentermedarbejdere har her, gør det meget nemmere at få studie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Og det betyder meget i forhold til min motivation til at arbejde, og min lyst til at lære og udvikle mig.

Hvordan oplever du ØENS som arbejdsplads som studentermedarbejder? Hvordan er stemningen her på kontoret?

ØENS er et dejligt sted at være. ØENS føles som en flad organisation, selvom der naturligvis er en moderne organisationsstruktur. Til frokost f.eks. er det meget blandet hvem man spiser med, alt efter hvornår man går op, som medfører, at man lærer alle at kendte på tværs af afdelingerne. Alle mine kollegaer er imødekommende og hjælpsomme til, at hjælpe såfremt jeg har spørgsmål. Øens er et meget socialt sted, og fællesskabet bliver vægtet højt, f.eks. går vi en gang imellem en tur efter frokost.

Er ØENS et sted du kunne forestille dig at arbejde, når du bliver færdiguddannet?

Bestemt! Jeg kan i hvert fald godt lide at være hos ØENS, og det virker som om mine kollegaer deler den holdning. ØENS er blandt de 25 bedste arbejdspladser i Danmark, så der må være noget om snakken.

Hvorfor mener du, at det er en god idé at supplere sit studie med et relevant studiejob? Hvad får du som studerende ud af jobbet?

Når man studerer, har man tit en forestilling om hvordan alting hænger sammen. Men den forestilling afspejler bare ikke altid virkeligheden. Derfor er jeg stor tilhænger af, at man som studerende kommer ud i arbejdslivet og prøver tingene af – så man på den måde lærer sig selv og sine kompetencer at kende. Jeg får i mit studiearbejde lov til at omsætte teori til praksis – og på den måde, giver teorien mening for mig.

Hvis du skulle give en medstuderende et godt råd i forbindelse med studierelateret arbejde, hvad ville dit råd så være?

Sig ja til udfordringer. Gør altid dit bedste og tag hver dag, som de kommer. Er du i tvivl om noget, så spørg hellere en gang for meget, end en gang for lidt.