Livet som stud.jur. hos ØENS Advokatfirma

Vi ansætter løbende talentfulde jurastuderende, der ønsker at få en forsmag på livet som advokatfuldmægtig og advokat. De bliver tilbudt kompetenceudviklende og meningsfyldt arbejde fra start, og vi ansætter kun dém, der brænder for at lære og gøre sig klogere på juraens anvendelse i praksis.

En af dém er Jeppe Brandt Andersen. Han er ansat som stud.jur. hos ØENS, hvor han arbejder mellem 15-20 timer per uge ved siden af studiet.

Vi stillede for nylig Jeppe en række spørgsmål om, hvordan det er at være stud.jur. hos ØENS Advokatfirma, og hvad han tænker om dét at være en del af ØENS Rådgivningshus. Læs hvad Jeppe svarede i interviewet nedenfor. God fornøjelse.

Hvad forventede du dig af jobbet som stud.jur. hos ØENS Advokatfirma?

”Jeg havde under jobsamtalerne fået indtryk af, at ØENS-kulturen blev præsenteret lidt for forfinet. Jeg må dog erkende at min skepsis er gjort til skamme. Den flade struktur, uforfinede omgangskultur, samt normen om ’at prøve og fejle, er bedre end ikke at prøve’, har skabt en enestående imødekommenhed over for os.” siger Jeppe og tilføjer ”Advokatbranchen er en konservativ branche, og på studiet hører man mange fortælle om ærgerlige oplevelser på advokatkontorer, hvor man mildest talt ikke bliver mødt med en venlig tone fra folk, der er højere i hierarkiet end én selv. Hos ØENS får man aldrig følelsen af, at man forstyrrer – uanset hvilken advokat eller fuldmægtig, man spørger til råds. ØENS havde tilmed arrangeret en hel introuge for os, for at sørge for, at vi blev ordentligt rustet til de arbejdsopgaver, vi ville blive mødt med”.

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS? Synes du, at du får nok ansvar? Hvis ja, hvad betyder denne tillid så for dig?

”Jeg har haft en nærmest lodret læringskurve, siden jeg startede hos ØENS Advokatfirma. Jeg har på trods af mine begrænsede længder på studiet, allerede fået et nært kendskab til retssagsprocedurer og retsområder, der er forbeholdt kandidaten. Jeg føler, at mange af mine fag er blevet markant nemmere at forstå, da jeg kan drage direkte paralleller mellem teorien fra pensum og de sager, jeg sidder med på arbejdet. Jeg synes generelt at jeg har rigtig meget ansvar. Ledelsen viser stor tillid til os, og det sætter jeg pris på. Tillid gør, at jeg bliver mere selvstændig og sikker i mit arbejde”.

Oplever du, at der bliver sat tid af, hvor du kan lære af ØENS advokatfuldmægtige og advokater?

”Ja meget. ØENS tilbyder, foruden læring i hverdagen, kompetencegivende undervisning gennem ØENS-Akademiet, hvor vores mere erfarne kollegaer videndeler om eks.:

• Retssagsbehandling
• Fast Ejendom – Gennemgang af en handel fra A-Z
• Inkasso A-Z
• Forretningsmæssig forståelse

Oplever du at der er et godt sammenhold i advokatfirmaet? Hvordan er stemningen på kontoret?

”ØENS DNA’et handler i bund og grund om, at vi alle skal have det godt. Gennem sociale arrangementer efter arbejde bliver der gjort meget for, at vi bliver rystet sammen og har et godt sammenhold. Dét er noget, der kan mærkes i dagligdagen” siger Jeppe og tilføjer ”Sammenholdet er helt enestående. Folk er utroligt kompetente og der er en faglig respekt medarbejderne imellem. Ikke desto mindre, kan vi stadig om fredagen, sidde til sent og drikke en øl og spise pizza, alt imens vi vender vejr og vind”.

Oplever du at ØENS er fleksible ift. jeres studie og eksamener?

”Ja. Vi har utrolig meget selvbestemmelse over, hvilken dage, vi ønsker at være her. Det betyder at vi eksempelvis op til eksamener, kan tilrettelægge arbejdstiden efter vores læsning, så vi får den tid, vi skal bruge på at læse op”.

Vil du anbefale jobbet som stud.jur. hos ØENS til andre? Hvorfor?

“Jeg vil til hver en tid anbefale alle, at søge jobbet som stud.jur. hos ØENS Advokatfirma. Kombinationen mellem de faglige udfordringer og ØENS-kulturen gør det til en rigtig god arbejdsplads. Jeg har mulighed for at præge min egen hverdag, og har fået en helt unik chance for at sidde med opgaver, jeg aldrig havde turdet drømme om at sidde med, under min studietid” siger Jeppe og tilføjer “Din personlige og faglige udvikling er i fokus, når du er stud.jur. hos ØENS Advokatfirma. Du bliver udfordret med et bredt udsnit af juridiske arbejdsopgaver inden for ØENS-specialer, og kan se frem til at arbejde sammen med – og lære af – ØENS dygtigste advokater og advokatfuldmægtige. Samtidig kan du se frem til at blive en del af ØENS-familien, hvor der er fokus på samhørighed og arbejdsglæde”.