laerke-karriere-historie

Sådan er det at være controller hos ØENS

Lærke Thagaard Wilhelmsen er controller her hos ØENS og arbejder primært med administration af andelsboligforeninger, ejerforeninger og udlejningsejendomme. Lærke er færdiguddannet Erhvervsøkonom fra Syddansk Universitet og startede i ØENS som controllertrainee i maj 2021. Vi stillede for nylig Lærke en række spørgsmål om, hvordan hun synes det er at arbejde hos ØENS.
Læs hvad Lærke svarede i interviewet nedenfor. God fornøjelse.

Hvordan startede din karriere som controller hos ØENS?

Jeg har hele tiden vidst at jeg gerne ville uddannes som controller, og derfor slog jeg til, da ØENS søgte en controllertrainee. Dét at være controllertrainee er en form for praktisk overbygning til min bachelor. Det er en god måde at blive rustet til stillingen som controller, da man både selvstændigt og i samarbejde med afdelingens erfarne controllere, bliver klædt på til arbejdsopgaverne.

Hvor længe har du været ansat hos ØENS?

Jeg har været trainee i ØENS siden maj 2021 og blev ansat som controller i august 2022.

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS?

Jeg har fra dag ét haft ansvaret for min egen portefølje af ejer- og andelsboligforeninger. At være ansvarlig for sin egen portefølje af foreninger indebærer bl.a. at administrere foreningernes økonomiske aktiviteter m.m. samt at udarbejde regnskaber i forbindelse med årsafslutning.
Min portefølje er, siden min start i sommeren 2021, vokset til det tredobbelte, og jeg sidder nu også med mange andre ansvarsområder. Et af de nyere ansvarsområder som jeg er særligt glad for, og hvor jeg kan mærke at jeg gør en forskel for ØENS og mine kolleger, er de RPA-projekter, jeg hjælper med at udvikle. RPA-projekterne dækker over software, der programmes til at automatisere simple og gentagende processer i vores dagligdag, hvilket frigiver meget tid for især vores Ejendomsadministratorer.

Synes du, at du får nok ansvar? Hvis ja, hvad betyder denne tillid så for dig?

Ledelsen viser stor tillid, og det sætter jeg pris på. Tillid gør, at jeg bliver mere selvstændig og sikker i mit arbejde.

Hvordan oplever du ØENS som arbejdsplads? Hvordan er stemningen her på kontoret?

Hos ØENS er der stort fokus på faglig og personlig udvikling. Ledelsen viser os stor tillid, og jeg får masser af ansvar – men jeg er heller ikke i tvivl om, at det er okay at fejle.
Der er altid god stemning på kontoret – også i travle perioder.

Ville du anbefale andre at påbegynde et traineeforløb. Hvis ja, hvorfor?

Jeg ville bestemt anbefale et forløb som trainee hos ØENS. Man får lov til at stifte bekendtskab med mange forskellige arbejdsområder. Ikke kun i ens egen felt, men også i andre afdelinger i virksomheden. Det er hands-on-arbejde hvor der altid er mulighed for at hente hjælp eller et godt råd fra dine erfarne kollegaer.

ØENS er en virksomhed i vækst – og det er spændende at være en del af denne udvikling.