Oliver Pelsen, ansat controller, ØENS ejendomsadministration

Controller Oliver: “Tillid gør, at jeg bliver mere selvstændig og sikker i mit arbejde”

Oliver Pelsen er controller trainee her hos ØENS og arbejder primært med administration af andelsboligforeninger, ejerforeninger og udlejningsejendomme. Oliver er uddannet Finansøkonom og startede i ØENS som controllertrainee i september 2022. Vi stillede for nylig Oliver en række spørgsmål om, hvordan han synes det er at arbejde hos ØENS. Læs hvad han svarede i interviewet nedenfor. God fornøjelse.

Hvordan startede din karriere som controller trainee hos ØENS?

Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville arbejde med tal, og derfor lå det lige til højrebenet at søge, da ØENS søgte en controllertrainee. At blive controllertrainee, eller bare trainee, var det naturlige næste skridt i mit uddannelses- og arbejdsliv. At være trainee er en god måde at blive rustet til stillingen som controller, da man både selvstændigt og i samarbejde med afdelingens erfarne controllere bliver klædt på til arbejdsopgaverne.

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS?

Fra dag ét har jeg haft ansvaret for min egen portefølje, der tidligere bestod af en blanding af foreninger og investeringsejendomme, men nu udelukkende består af investeringsejendomme. At være ansvarlig for sin egen portefølje af investeringsejendomme indebærer bl.a. at administrere kundens økonomiske aktiviteter og udarbejde regnskaber i forbindelse med årsafslutning. Min portefølje er siden min start vokset i takt med min egen faglige udvikling, og jeg har nu også andre ansvarsområder. Nogle af disse omfatter ansvaret for det samlede kreditorbogholderi, kontrollen og bogføringen af lejere/andelshaveres og ejeres indbetalinger samt månedsrapportering til større kunder.

Synes du, at du får nok ansvar? Hvis ja, hvad betyder denne tillid så for dig?

Ledelsen viser stor tillid, og det sætter jeg pris på. Tillid gør, at jeg bliver mere selvstændig og sikker i mit arbejde.

Hvordan oplever du ØENS som arbejdsplads? Hvordan er stemningen her på kontoret?

Hos ØENS er der stort fokus på faglig og personlig udvikling. Ledelsen viser os stor tillid, og jeg får masser af ansvar – men jeg er heller ikke i tvivl om, at det er okay at fejle. Der er altid god stemning på kontoret – også i travle perioder.

Ville du anbefale andre at påbegynde et traineeforløb. Hvis ja, hvorfor?

Jeg ville bestemt anbefale et forløb som trainee hos ØENS. Man får lov til at stifte bekendtskab med mange forskellige arbejdsområder, ikke kun inden for ens eget felt, men også i andre afdelinger i virksomheden. Det er hands-on-arbejde, hvor der altid er mulighed for at hente hjælp eller et godt råd fra erfarne kollegaer.

ØENS er en virksomhed i vækst – og det er spændende at være en del af denne udvikling.