Rosilie, stud.jur., ØENS advokatfirma

Stud.jur. Rosilie: “Jeg har haft en nærmest lodret læringskurve, siden jeg startede hos ØENS Advokatfirma”

Vi ansætter løbende talentfulde jurastuderende, som ønsker at få en forsmag på livet som advokatfuldmægtig og advokat. Fra starten tilbydes de kompetenceudviklende og meningsfyldt arbejde, og vi ansætter kun de studerende, der brænder for at lære og øge deres forståelse af juraens praktiske anvendelse.

En af dem er Rosilie Feline Munk Smidt. Hun er ansat som stud.jur. hos ØENS, og arbejder 15-20 timer om ugen ved siden af sit studie.

For nylig stillede vi Rosilie en række spørgsmål om, hvordan det er at være stud.jur. hos ØENS Advokatfirma, og hendes tanker om at være en del af et advokatfirma, der indgår i et tværfagligt forretningsfælleskab. Læs hvad Rosilie svarede i interviewet nedenfor. God fornøjelse.

Hvad forventede du af jobbet som stud.jur. hos ØENS Advokatfirma?

“Jeg havde forud for min ansøgning samt til jobsamtalerne fået et indtryk af, at ØENS har en væsentligt anderledes kultur end den, man ellers hører om i branchen – og jeg er kun blevet bekræftet i min antagelse. De første par uger var arrangeret som et introforløb, der sikrede, at jeg blev ordentligt rustet til de arbejdsopgaver, jeg ville blive mødt med. Derudover synes jeg, at den flade struktur, den uformelle omgangskultur samt normen om, ‘at prøve og fejle er bedre end ikke at prøve’, har skabt en enestående imødekommenhed over for mig og de øvrige studerende på kontoret. Advokatbranchen er en konservativ branche, og på studiet hører man desværre mange fortælle om ærgerlige oplevelser på advokatkontorer, hvor man ikke bliver mødt med en venlig tone fra folk, der er højere i hierarkiet end én selv. Hos ØENS får man aldrig følelsen af, at man forstyrrer. Der er altid plads til spørgsmål, uanset hvilken advokat eller fuldmægtig, man går til.”

Hvilke arbejdsopgaver får du lov til at varetage i ØENS? Synes du, at du får nok ansvar? Hvis ja, hvad betyder denne tillid så for dig?

”Jeg oplevede, at advokaterne og de fuldmægtige fra starten viste stor tillid til mig, hvilket har betydet, at jeg har haft en nærmest lodret læringskurve, siden jeg startede hos ØENS Advokatfirma. Vi studerende får meget varierende opgaver, og der er derfor rig mulighed for at fordybe sig i netop dét retsområde, man synes er spændende. Jeg kan mærke at advokaterne engagerer os i deres arbejde, f.eks. ved at jeg får lov til at komme med til klientmøder eller retsmøder, samt ved at lade mig lave udkast til diverse processkrifter og andre juridiske dokumenter. Jeg synes generelt, at jeg får rigtig meget ansvar, og det sætter jeg pris på. Tillid og ansvar gør, at jeg bliver mere selvstændig og sikker i mit arbejde.”

Oplever du, at der bliver sat tid af, hvor du kan lære af ØENS advokatfuldmægtige og advokater?

“Ja, meget. ØENS tilbyder, foruden den løbende læring i hverdagen, kompetencegivende undervisning gennem ØENS-Akademiet, hvor vores mere erfarne kollegaer videndeler om eks.:

  • Retssagsbehandling
  • Lejesager
  • Fast Ejendom – Gennemgang af en handel fra A-Z
  • Inkasso A-Z
  • Forretningsmæssig forståelse.”
Oplever du at der er et godt sammenhold i advokatfirmaet? Hvordan er stemningen på kontoret?

“ØENS’ DNA handler i bund og grund om, at vi alle skal have det godt. Gennem sociale arrangementer bliver der gjort meget for, at vi bliver rystet sammen og har et godt sammenhold. Dét er noget, der kan mærkes i dagligdagen. Sammenholdet er helt enestående. Folk er utroligt kompetente og der er en faglig respekt medarbejderne imellem. Ikke desto mindre er der også plads til en uformel snak ved kaffemaskinen eller en øl om fredagen efter arbejde.”

Oplever du at ØENS er fleksible ift. jeres studie og eksamener?

“Ja. Vi har utrolig meget selvbestemmelse over, hvilke dage, vi ønsker at være her. Det betyder, at vi for eksempel op til eksamener kan tilrettelægge arbejdstiden efter vores læsning, så vi får den tid, vi skal bruge på at forberede os.”

Vil du anbefale jobbet som stud.jur. hos ØENS til andre? Hvorfor?

“Jeg vil til hver en tid anbefale alle at søge jobbet som stud.jur. hos ØENS Advokatfirma. Kombinationen mellem de faglige udfordringer og ØENS-kulturen gør det til en rigtig god arbejdsplads. Jeg har mulighed for at præge min egen hverdag, og har fået en helt unik chance for at sidde med opgaver, jeg aldrig havde turdet drømme om at sidde med før efter endt studie. Din personlige og faglige udvikling er i fokus, når du er stud.jur. hos ØENS Advokatfirma. Du bliver udfordret med et bredt udsnit af juridiske arbejdsopgaver inden for ØENS-specialer. Du kan se frem til at arbejde sammen med – og lære af – ØENS dygtigste advokater og advokatfuldmægtige. Samtidig kan du se frem til at blive en del af ØENS-familien, hvor der er fokus på samhørighed og arbejdsglæde.”