Henrik Karl Nielsen, advokat, ph.d., øens advokatfirma
Henrik Karl Nielsen
Advokat (H), ph.d.
Afdeling: Advokatfirma

Henrik tiltræder som advokat hos ØENS Advokatfirma den 1. juli 2024.

Henrik er advokat i ØENS Advokatfirma og har gennem en årrække opbygget erfaring inden for flere specialer, hvilket afspejler hans ekspertise og passion for jura.

Henrik rådgiver faglige organisationer og private erhvervsvirksomheder om arbejds- og ansættelsesret. Dette omfatter bistand til sager om kollektive overenskomster, herunder sager ved Arbejdsretten, Tjenestemandsretten og faglig voldgift. Han fører også sager ved de almindelige domstole og rådgiver om ansættelseskontrakter og personalehåndbøger. Han har været bisidder i Statsløsekommissionen og Undersøgelseskommissionen om SKAT. Henrik har ligeledes stor erfaring med fonds- og foreningsret, hvor han rådgiver faglige organisationer, brancheforeninger, erhvervsdrivende foreninger samt fonde om vedtægter og udarbejdelse af høringssvar til beslutningstagere.

Henrik er også forsvarsadvokat og har varetaget komplekse straffesager, herunder sager om økonomisk kriminalitet. Han arbejder desuden med løbende tilrettelæggelse af forsvaret i sager, hvor klienten er varetægtsfængslet. Henrik har været forsvarer i bl.a. sager om aktiv bestikkelse i ATEA-sagskomplekset og sager om selskabstømning, samt ved principielle sager i Højesteret vedrørende brug af samfundstjeneste i sager om økonomisk kriminalitet, DNA-bevis og ulovlig våbenbesiddelse.. Han er beneficeret advokat ved Københavns Byret og har løbende dommervagt med grundlovsforhør.

Henrik varetager løbende advokatopgaver for klienter i Grønland. Han er antaget af Justitsministeriet som beneficeret advokat ved domstolene i Grønland og har i den anledning haft hverv som forsvarer i grønlandske straffesager.

Siden 1997 har Henrik praktiseret som advokat, og siden 2020 har han været partner i Koch / Christensen Advokatfirma. Udover at være en højt kvalificeret advokat, er Henrik også en engageret underviser og forfatter, der bidrager med sin viden både på Københavns Universitet og gennem adskillige publikationer.

Når Henrik ikke arbejder, nyder han at tilbringe tid med familien, meget gerne i sommerhuset på Bornholm.

Mød hele teamet