Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

Forældrekøb: Uklare regler om videresalg skaber usikkerhed hos familier

Hvad må man, og hvad må man ikke, når man som forældre vil sælge en lejlighed videre til sine børn? Reglerne er uklare og skaber usikkerhed hos familierne, udtaler eksperter til en artikel i Berlingske Business. Det gælder særligt reglerne for at benytte den såkaldte 15-procentsregel; en regel, der fastslår, at forældre må sælge en bolig videre til sine børn til 15 procent over eller under den offentlige vurdering. Men hvad er egentlig skattemæssigt lovligt, når familier ønsker at benytte sig af 15-procentsreglen?

Den store forvirring er opstået i kølvandet på en højesteretsdom fra sidste år, der konstaterede, at det kun er lovligt at sælge til 15 procent over eller under den offentlige vurdering, såfremt der ingen særlige omstændigheder foreligger. Men hvad er særlige omstændigheder? Er en ejendomsmæglervurdering en særlig omstændighed? Og vil skattemyndighederne slå ned på forældre, der får foretaget en vurdering af en ejendomsmægler, inden de sælger boligen videre til 15 procent under den offentlige vurdering? Det kan Skat på nuværende tidspunkt ikke afgøre, men fastslår, at det er lovligt, indtil reglen bliver ændret ved en domstol.

Som situationen er nu, er det for barnet muligt at tjene en stor pulje skattefrie penge, når barnet køber lejligheden af sine forældre: ”Den offentlige vurdering er nemlig i øjeblikket betydelig lavere end markedspriserne i de store byer, og en ejendomsvurdering, der oftest baserer sig på markedspriserne, vil derfor i mange tilfælde vise en højere pris.” Eksperterne plæderer for, at der fra myndighedernes side fastlægges præcist, hvad der skal gælde, når familier gør brug af 15-procentsreglen. ”Systemet skal være mere gennemskueligt og entydigt,” lyder det.

Så hvad må man, og hvad må man ikke, når man som forældre vil sælge en lejlighed videre til sine børn? Det kan være en jungle at navigere i reglerne, og rådgivning er derfor ofte en kærkommen hjælp. Køb og salg af fast ejendom er et af ØENS absolutte kerneområder. Med vores solide kendskab til diverse forhold af relevans, kan vi hjælpe dig og din familie bedst muligt igennem et salg af jeres forældrekøbslejlighed. Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt os endelig på 3246 4646 eller info@oadv.dk.

Artiklen er bragt i Berlingske Business d. 15. april 2017.

Tilmeld nyhedsbrev