Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

Er du klar til at sortere bioaffald? Nu udrulles ny affaldsordning i hele byen

Bor du i Københavnsområdet? Så har du måske opdaget, at Københavns Kommune netop er gået i gang med implementere en ny affaldsordning for hele byen. Den nye ordning skal gøre det nemt for københavnerne at sortere og aflevere bioaffald til genanvendelse lige uden for døren.

78 procent af Københavns indbyggere har tidligere tilkendegivet, at de gerne vil sortere og genanvende organisk affald, hvis de får muligheden for det. Men det er vigtigt, at sorteringen er nem tilgængelig og at det rette udstyr er til rådighed, hvis Københavns Kommune skal lykkes med at implementere denne nye vane i københavnernes hverdag. Det er kommunen helt klar over. Derfor forsynes samtlige husstande derfor også med en startpakke bestående af en køkkenkurv til indendørs sortering, biologisk nedbrydelige poser og en vejledning til sorteringen. Planen med det indsamlede bioaffald er, at det skal omdannes til energi på et biogasanlæg, mens restproduktet vil blive spredt ud på landets marker for at sikre, at begrænsede ressourcer kommer tilbage i naturens kredsløb.

Fra august 2017 og fire måneder frem vil Københavns Kommune implementere denne nye affaldsordning hos byens 280.000 lejligheder, og derefter kommer turen til de 20.000 villaejere. Københavns Kommune har et mål om, at 45 procent af det genanvendelige husholdningsaffald skal sorteres fra i 2018. God fornøjelse med sorteringen. Stil spørgsmål og få svar om bioaffald her.

Tilmeld nyhedsbrev