Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

NYHEDER

Derfor skal du deltage i generalforsamlingen

26. februar 2020

Kommunikation

Det er blevet den tid på året, hvor ejere og andelshavere mødes med medbeboere for at godkende boligforeningens regnskab og for at træffe vigtige beslutninger om den fælles fremtid i den fælles ejendom. Men synes du heller ikke, at generalforsamlinger er det sjoveste? Og fristes du år efter år til at skippe mødet? Så læs med her. I artiklen nedenfor fortæller vi dig nemlig hvorfor, det er vigtigt, at du deltager i jeres årlige generalforsamling.

Umiddelbart lyder generalforsamling og årsregnskab ikke som det mest interessante at bruge sin sparsomme fritid på. Men generalforsamlingen er ikke blot en formalitet, der skal overstås. Generalforsamlingen skal i virkeligheden forstås som foreningens øverste myndighed; det er her, at I som medlemmer stemmer og træffer store beslutninger om foreningens fremtid. Beslutninger, der potentielt kan få direkte indflydelse på din situation og din privatøkonomi. Men hvordan det? Her er et tænkeligt scenarie;

Skal jeres ejendom for eksempel have nyt tag, kan bestyrelsen foreslå, at I optager et lån, som skal finansieres med en månedlig boligafgiftsforhøjelse på 500 kr. Det vil være et tiltag, som i en eller anden grad vil komme til at påvirke din privatøkonomi. Og derfor er det en god idé at møde op og bruge sin demokratiske stemme. Hvis man altså ønsker indflydelse. Det er også på generalforsamlingen, at har mulighed for og ret til at stille eventuelle forslag – hvis du brænder inde med en idé, som du ønsker realiseret. Læs om, hvordan man stiller et forslag her.

Men generalforsamlingen er ikke alene et sted, hvor du kan komme og vinde indflydelse, det er også en god lejlighed til at møde foreningens øvrige medlemmer og få hilst på nye beboere. Selvom man i ejer- og andelsboligforeninger ofte bor tæt, er det ikke altid, at man kender sine naboer særlig godt.

Generalforsamlingen er en mulighed for at mødes med bestyrelsen og naboer, udveksle synspunkter og debattere, så I som beboere i fællesskab får truffet de rigtige beslutninger for jeres forening.

Tilmeld nyhedsbrev