Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

Derfor er advokatbistand en god idé, hvis du skal skilles

16. januar 2019

Af Kommunikation

Det er januar og dermed (desværre) også højsæson for skilsmisser. Sammen med september er januar nemlig den måned i løbet af året, hvor flest ægtepar opgiver parforholdet og lader sig skille. Men udover, at en skilsmisse ofte er en følelsesmæssig vanskelig periode, kan bruddet også få konsekvenser i kroner og ører – og derfor lyder eksperters anbefaling til, hvordan man kommer økonomisk bedst igennem en skilsmisse, ofte sådan her:

”Få dig en advokat – også selvom du og din partner er gode venner. En advokat kan hjælpe dig igennem de juridiske og økonomiske beslutningsprocesser”

En skilsmissesituation er vanskelig på mange forskellige måder. Følelsesmæssig, selvfølgelig. Men ikke nok med det, er der også en masse praktiske ting, der skal overvejes og tages stilling til. Mange kaster sig ud i at udarbejde aftalerne alene. For de fleste er denne proces dog ganske vanskelig – også selvom man har bevaret det gode venskab – og vi oplever, at advokatrådgivning kan være en kærkommen hjælp i et forløb som dette. Når du og din partner har truffet beslutningen om at blive separeret eller skilt, er der primært tre ting, I skal have afklaret og aftalt. Og som I med fordel kan lade jer rådgive omkring.

For det første skal I beslutte jer for seperationens/skilsmissens vilkår. Første skridt er at ansøge om separation eller skilsmisse via Statsforvaltningens hjemmeside. I forbindelse med ansøgningen skal I tage stilling til, om I er enige omkring vilkårene for skilsmissen/separationen eller ej. I skal herunder beslutte jer for, hvem der skal overtage den hidtidige fællesbolig og beslutte om der skal betales ægtefællebidrag. Er I ikke enige, vil I blive indkaldt til vilkårsforhandling i Statsforvaltningen.

Herefter skal I tage stilling til bodelingen. Da jeres formuefællesskab vil ophøre som følge af separationen/skilsmissen, skal I have foretaget en deling af jeres fællesbo. Alt skal deles i to - både formue og gæld. Der er i forbindelse med bodelingen flere vigtige datoer, som I skal have med i jeres overvejelser.

Afslutningsvis skal I træffe en række beslutninger vedrørende jeres børn - såfremt I har børn selvfølgelig. I skal blandt andet tage stilling til forældremyndighed og desuden overveje og lave aftaler i forhold til samvær, børnenes bopæl og børnebidrag.

En skilsmisse er ofte vanskelig nok i sig selv – både for jer som forældre og for jeres børn. Derfor er det også manges ønske at komme igennem de praktiske beslutninger så gnidningsfrit som muligt og desuden undgå, at skilsmissen bliver en bekostelig affære.

Familieret er en spidskompetence blandt ØENS advokater, og vi står klar til at hjælpe jer igennem jeres skilsmisse. Kontakt os på telefon (+45) 3246 4646 eller mail info@oadv.dk og hør, hvad vi kan gøre for dig og din familie.

Tilmeld nyhedsbrev