fbpx

Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

NYHEDER

Bolius: Sådan får du varme i din radiator igen

18. oktober 2017

Kalenderen viser efterår. Og med efterår følger kulde, regn og rusk. Vi tager de varme trøjer på og tænder for radiatorerne. Hvis de altså virker. Bolius hjælper dig, der ikke kan få varmen til at sprede sig i stuen, med at fikse problemet. Hvis din radiator ikke vil varme, skyldes det ofte én eller flere af tre ting. Læs med nedenfor.

Din radiators ventilnål sidder fast og skal løsnes

Hvis din radiator ikke bliver ordentlig varm, så skyldes det måske, at ventilnålen inden i termostaten har sat sig fast. Det skyldes højst sandsynligt, at du ikke har brugt din radiator hele sommeren. Har du mistanke om, at det er ventilnålen, der er skyld i dine radiatorproblemer, så tag termostaten af og tryk gentagne gange på ventilen, indtil den løsnes.

Din radiators pakdåse er for gammel og skal skiftes

Det kan også være, at din radiator ikke vil varme, fordi pakdåsen er for gammel og trænger til en udskiftning. Hvis du tror, at pakdåsen er for gammel, kan du gøre følgende. Start med at vride møtrikken (pakdåsen) ved ventilen mod uret med en tang. Skru den helt ud, monter derefter en ny pakdåse og stram til med en tang.

Der er for meget luft i din radiator og den skal udluftes

Dine problemer kan også skyldes, at der er for meget luft i din radiator, og at den skal udluftes. Det gør du ved først at slukke fyret og alle cirkulationspumper. Vent i fem minutter. Tag fat i udluftningsventilen og drej mod uret, så der lukkes luft ud. Vent, indtil der begynder at komme vand ud. Hav et viskestykke parat. Fyld vand på hovedanlægget ved kedlen, hvis der ikke kommer vand ud. Start fyr og cirkulationspumper igen.

Bolius har lavet en film, der viser dig, hvordan du foretager dig ovenstående. Du kan se filmen her. Hvis ingen af de ovennævnte metoder løser dine radiatorproblemer, må du tage kontakt til en fagmand, som kan identificere fejlen og udbedre den. Vi håber varmen snart vil brede sig i din stue igen. ØENS ønsker dig en god efterårsferie.

Tilmeld nyhedsbrev