Nyheder

Seneste nyheder fra ØENS

Andelsboligmarked i krise – sandt eller falsk?

Historier om gældstruede andelsboligforeninger har i den seneste tid fyldt i mediernes overskrifter. Især har foreninger i Københavnsområdet været offer for anklager, og de er i flæng blevet sidestillet med ord som ”konkurs” og ”gæld”. Men holder disse beskyldninger stik? Er andelsboligmarkedet virkelig i krise?

Til det spørgsmål, må der lyde et nej. Andelsportal.dk præsenterede for nylig en undersøgelse foretaget af RealKredit Danmark. Undersøgelsen viser, at det generelt går rigtig godt for de danske andelsboligforeninger. Blot fem procent har en højere gæld end ejendommens værdi – og disse er ovenikøbet at finde langt fra København.

RealKredit Danmark har undersøgt belåningen i 2768 andelsboligforeninger, der alle har lån hos realkreditinstituttet. Og i modsætning til det uflatterende rygte, andelsboligmarkedet længe har haft siddende på sig, viser undersøgelsen, at hele 95 procent af foreningerne ligger under den maksimale belåningsgrad på maksimalt 100 procent. Undersøgelsen viser desuden, at belåningsgraden på andelsboligforeninger, der ligger på 43 procent, er en del lavere end hos ejerforeningerne, som når helt op på 66 procent.

De gældsramte andelsboligforeninger, beliggende udenfor København og landets andre storbyer, har ofte svært ved at finde nye andelshavere. Det skyldes, at det i disse områder ofte er billigere enten at leje eller købe en bolig. Sådan forholder det sig ikke i de større byer. Her betyder en prisstigning på ejendomme, at mange nu efterspørger andelsboliger.

Så lad os aflive det sejlivede og forfejlede rygte, som andelsboligmarkedet så længe har båret rundt på. Og lad os huske på, at det kun er fem procent af alle landets foreninger, der har en gæld, der er højere end ejendommens værdi. Kun fem procent.

Søger du råd og vejledning i forbindelse med køb af andelsbolig, er du velkommen til at ringe til ØENS og få en uforpligtende snak. Er du på udkig efter nogen til at administrere, drive og udvikle din andelsboligforening, så er ØENS dit naturlige førstevalg. Administration af boligforeninger er nemlig en af vores kernesager, og vi tilbyder dig en totalløsning indenfor professionel administration. Kontakt ØENS på 3246 4646 eller info@oadv.dk og hør mere om dine muligheder.

Tilmeld nyhedsbrev